20 de maig, 2022

EL NOSTRE RAP ÉS GUANYADOR! 20.05.2022

Ja tornem a trobar-nos, estimadíssims lectors i lectores!


Avui segurament llegireu una de les entrades més breus que hem fet fins al moment, i és que hem tingut realment poquet temps d’avançar en la nova aventura de les màquines. Com bé sabreu, ja us hem anat explicant aquests dies a casa que estem immersos en el desenvolupament d’unes proves de nivell a les àrees instrumentals. Només es fan a títol intern i es passen a 3r i a 6è de primària, i també a 2n i a 4t d’ESO. L’objectiu és veure si els continguts mínims a assolir han quedat ben assimilats. No cal estudiar. Ja fa dies que hem establert una rutina de concentració i treball individual a l’aula, i la veritat és que, tot i que estem una mica cansats, ens en sortim força bé de tot plegat. Això sí: de tant en tant fem parada per desconnectar i alliberar tensions, que és molt necessari!


Us volem dir, també, que haurem de simplificar el disseny i la durada del nostre CONCURS FINAL DE PROJECTE. Si recordeu bé, el nostre repte inicial era dissenyar un concurs relacionat amb l’energia i que permetés relacionar aquest concepte amb tots els àmbits que hem tocat durant el curs: l’aparell locomotor, les plantes, l’aigua i les màquines. Ja vam dir inicialment que el plantejament d’un repte d’aquestes característiques dona molta llibertat perquè admet diferents graus de dedicació en funció del temps que es tingui. Ara nosaltres haurem de simplificar, però gaudireu igualment d’un producte final que esperem que us faci passar una estona divertida a casa mentre hi participeu com a jugadors. A més, el fet que no tinguem tant temps de dissenyar i elaborar aquest producte final també significa que hem destinat més temps a treballar o ampliar contingut en els projectes que hem anat treballant, i això és molt positiu!


Malgrat tot aquest volum de coses, sí que hem pogut introduir el tema de les màquines, i ho vam fer amb una conversa inicial que ens va portar a compartir els nostres coneixements previs, així com també a establir la relació entre les màquines i els tipus d’energia. El Jordi va estar content perquè durant la conversa vam fer esment del perquè de l’existència de les màquines, i vam coincidir tots que ens ajudaven a fer accions amb menys esforç. Sense que ell ens digués res, ja vam arribar a l’objectiu de qualsevol màquina


Després d’aquesta conversa vam fer una tasca on se’ns demanava que representéssim en un temps determinat tot el que ens venia a la ment quan pensàvem en les màquines, i hi havia també un segon apartat on havíem de dibuixar quatre màquines que tinguéssim a casa o a l’escola i escriure’n la funció, la composició i el funcionament. Déu n’hi do com de bé ho vam fer!









També sabeu que ahir vam fer el CONTROL DE L’AIGUA que tant ens hem preparat. El Jordi el va poder corregir ahir mateix i ja tenim les notes. Segurament ja les haureu vist a casa. La veritat és que va ser un control força àgil i fàcil. El més important era llegir parant molta atenció als detalls perquè requeria una comprensió lectora acurada per poder resoldre-ho tot amb èxit. En general, han anat molt i molt bé! Estem molt contents!


Ah, i sabeu què ens va fer posar també MOOOOOOLT CONTENTS? GUANYAR EL PREMI SAMBORI amb el súper RAP DELS OSSOS I ELS MÚSCULS! El divendres passat vam anar al Canòdrom de Barcelona per participar a la FESTA FINAL DELS PREMIS SAMBORI. Hi van anar moltes escoles i hi havia moltíssims tallers relacionats amb diverses disciplines artístiques. Podíem moure’ns com volíem per l’espai i anar canviant de zona. Vam gaudir moltíssim! A l’acte de cloenda va parlar el president d’Òmnium agraint la participació al concurs i la dinamitzadora de l’acte va esmentar després els projectes mencionats pel jurat. D’entre els centenars que van participar a tot Catalunya, nosaltres vam ser uns dels guanyadors, i això que no n’hi havia molts més! Ens van fer una entrevista i tot per a l’InfoK


Ens acomiadem adjuntant-vos algunes fotografies d’aquesta festa i, per fi, us ensenyem el resultat final del nostre RAP!! Ara que ja ha passat tot ja el podem compartir i fer-ne difusió! Esperem que gaudiu tant veient-lo com nosaltres quan el vam fer! Adjuntem també el vídeo que Òmnium ha compartit amb tots els projectes guanyadors i el trosset de l’entrevista que vam fer per a la televisió. Era molt més llarga i fins i tot cantàvem junts una part del rap, però ja sabem que tot no pot sortir... En fi, aquí ho teniu tot:























CLIQUEU AQUÍ PER VEURE L'ENTREVISTA A L'INFOK


Ara sí famílies, ens acomiadem de vosaltres fins a la propera entrada! 


UNA ABRAÇADA DE GEGANT!


Gregal 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.