22 d’abril, 2022

POEMES, SANT JORDI I MÉS AIGUA! 22.04.22

Benvingudes de nou al nostre BLOG, estimats lectors!


Déu n’hi do les coses que han passat des de la darrera entrada! Per començar, el Jordi no va poder venir la setmana anterior a les vacances i vam haver de reajustar algunes cosetes. Al final a ell també el va visitar el maleït bitxo i va haver de fer repòs a casa... Ja ens va dir aquest dimarts que tenia moltes ganes de tornar! Mirant-nos-ho positivament, a hores d’ara segur que Gregal és un dels grups més immunitzat amb tants casos positius com hi ha hagut, i això tranquil·litza, sobretot ara que ja no portem mascaretes! Estem contentíssims i és un goig poder veure'ns bé les cares!


Han estat uns dies marcats especialment pels preparatius de la celebració de Sant Jordi a l’escola, que ha estat avui. Hem destinat moltes hores a treballar les poesies dels Jocs Florals. Ja us vam comentar a l’entrada anterior que no és gens fàcil escriure poesia, i més si és l’any que ens hi estrenem! De tota manera, estem molt satisfets amb els resultats i volem felicitar també per aquí la Laia, el Manel, l’Abril i l’Antonio, que han estat els guanyadors de Gregal.



També hem estat fent moltes altres cosetes de Sant Jordi, com uns súper dracs que han quedat molt bufons penjats al passadís. El Jordi ens va donar un full ple de dracs dibuixats seguint estils molt diversos. La idea era valorar bé totes les opcions i seleccionar què ens removia més de cadascuna per ajuntar parts d’unes i altres en un disseny únic. Hi havia molta llibertat. Els vam dibuixar primer en un full en brut i després els vam copiar a mida gegant a unes noves cartolines que tenim a l’escola. Finalment, només va quedar acolorir amb pintura les produccions, resseguir amb retolador i retallar. Us agraden?









Pel que fa al nostre camí pel món dels PROJECTES, us podem dir que ja estem realment a les acaballes de l’aventura de l’AIGUA. Ens queden encara algunes cosetes i preparar-nos pel control final, que agendarem d’aquí poc, però el gran volum de feina ja està fet. Després ens quedarà descobrir el món de les màquines, que ho farem amb més agilitat perquè no s’allargarà massa, i dissenyar algunes proves per al concurs final.


Tornant a l’aigua, cal recordar que vam anar d’EXCURSIÓ a veure tot el curs del riu Besòs. Vam fer tres parades durant tot el dia. La primera al curs alt del riu, la riera del Martinet; la segona al curs mitjà, el riu Congost; i la tercera a la desembocadura, a Sant Adrià de Besòs. Va ser molt interessant poder comparar les característiques dels tres cursos i analitzar-ne la qualitat de l’aigua. El Jordi no hi va poder ser però vam estar molt ben acompanyats amb la Txell i l’Albert. Ens ho vam passar molt bé!







El que hem continuat treballant a fons aquests dies després de les esperadíssimes vacances ha estat el CICLE NATURAL DE L’AIGUA. Ja n’havíem fet una lectura on se’ns n’explicaven les fases, així que l’hem rellegit aquests dies i hem completat un esquema mut de tot el cicle amb tots els processos que hi intervenen, en ordre. N’hem pintat els elements i, a més, a la part del darrere hem explicat conjuntament, i de forma senzilla, en què consisteix cadascuna de les fases. Són l’evaporació, l’evapotranspiració, la condensació, la precipitació, l’escolament i la infiltració. Hem vist uns vídeos a classe que també ens han ajudat a entendre-ho molt millor tot plegat. 












Per cert, recordeu qui eren el professor Carxofen i el professor Bombeta, oi? Són dos personatges a qui els agrada molts donar respostes a algunes preguntes científiques, amb la diferència que la informació que dona el segon és verídica i la que dona el primer és una autèntica ximpleria, tot i que força divertida! La primera lectura que vam fer ens va explicar PER QUÈ L’AIGUA MULLA, i ara hem descobert PER QUÈ EL SABÓ NETEJA AMB L’AIGUA. Després de llegir atentament tota la informació de l’un i de l’altre, hem respost individualment les preguntes de comprensió lectora. Alguns ens ho hem endut de deures per acabar-ho a casa.


Sabeu que el professor Carxofen diu que el sabó neteja perquè està fet de pipí i l’orina té el poder de fer viatjar les taques al passat? Una mica tronat, oi? En canvi, amb el professor Bombeta hem après que les molècules del sabó són capaces d’enganxar-se alhora a l’aigua i a les taques d’oli i de greix, aconseguint retirar-les. Això també ens ha ajudat a entendre per què cal rentar-nos molt bé les mans quan volem eliminar-ne del tot la brutícia.






Ahir vam aprofitar aquests divertits personatges per fer una CÒPIA DE DIBUIX. Vam parlar primerament de tot el que calia tenir present per fer una reproducció el més exacte possible i vam començar a treballar-hi: proporcions, detalls, colors... Encara no ho hem acabat però la veritat és que ho estem fent molt bé! Ja us ensenyarem els resultats quan estiguin enllestits.




Bé famílies, això és tot per aquesta entrada. Ens tornem a trobar d’aquí dues setmanes amb moltes més cosetes per explicar-vos! Que gaudiu del cap de setmana i de la diada de Sant Jordi!


UNA ABRAÇADA!!


Gregal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.