18 de febrer, 2022

RAP, CARNESTOLTES, AIGUA... DE TOT I MÉS! 18.02.2022

BENVINGUDES i BENVINGUTS al nostre quinzenari, estimadíssimes lectores i lectors! 


Ens tornem a trobar, per fi, per posar-vos al dia de com avancen les nostres aventures. En teniu ganes? Segur que sí! Avui volem començar dient-vos que estem una mica alleugerits perquè ens hem tret un pes de sobre, i és el RAP! Com ja sabeu, feia temps que l’arrossegàvem i teníem pendent gravar tant l’àudio com el vídeo. No és que no ens agradés tenir aquesta activitat en ment, però concloure coses ens ajuda a avançar a més bon ritme i ens acosta cada vegada més a l’assoliment del repte final, així com també ens evidencia que l’aprenentatge dona fruit! 


En les darreres dues setmanes hem anat practicant el RAP, que no és gens fàcil. Hem tingut la sort que la Jordina s’oferís a ajudar-nos amb la gravació de la cançó, així que hem anat més d’un dia a l’aula de música on, amb la seva ajuda tècnica i la direcció del Jordi, hem aconseguit gravar tota la peça i fer-ne el muntatge. Durant aquest procés també hem corroborat que no era un repte fàcil, i és que la lletra és complicada i hi ha accents que cal canviar per quadrar-la amb el ritme de la base. A més, el fet d’anar a baix amb els micròfons i tota la infraestructura ens suma una tensió que, tot i que no és voluntària, fa que no cantem tan relaxadament com quan ho fem a classe i sabem que no ens graven. Sigui com sigui, al final hem aconseguit un resultat que ens satisfà i que creiem que agradarà. També era difícil que, cantant tots junts, s’entengués bé tota la lletra del RAP, però hem fet exercicis de vocalització i, a més, el Jordi també s’ha gravat cantant per posar la seva pista superposada a la nostra i afavorir la comprensió del missatge que volem transmetre. Aquí tenim solucions per tot! 





El que hem fet avui ha estat gravar el vídeo per poder-lo muntar després amb la cançó. Hem vingut tots ben preparats amb una indumentària ben adequada a la situació. En teníem moltes ganes! El Sergi i el Jordi ens han anat dirigint i gravant. Hem decidit fer moltes preses per tenir prou material, així el muntatge serà més atractiu i ens assegurem que no calgui tornar a gravar res. Ja teniu ganes de veure com queda, oi? Segurament la majoria ja n’esteu al corrent, però hem decidit que presentarem el resultat final als premis SAMBORI 2022 que organitza ÒMNIUM. Els requisits tècnics són força exigents, però per provar-ho no perdem res, oi? El concurs té la finalitat d’estimular el talent dels més joves i donar-li visibilitat a través de diferents formes d’expressió artística. És precisament això el que hem fet, i no creiem que molta gent hagi escollit fer un rap per difondre l’estudi de la nomenclatura dels ossos i músculs. Com a mínim, ja sabem que és original! 



La veritat és que aquests dies hem ocupat la major part del temps de PROJECTE amb el RAP, però també hem tingut un gran volum de feina amb els preparatius de la festa de Carnestoltes, que esperem amb moltes ganes. Hem fet dibuixos, hem decorat l’aula amb uns barrets de paper molt bufons i també estem confeccionant la disfressa amb l’ajuda d’estudiants d’ESO. Malgrat tot, hem tingut temps d’avançar una miqueta més en la nostra nova aventura de l’AIGUA. El dimarts passat vam fer una cerca d’informació per parelles amb l’objectiu d’elaborar uns primers resums i esquemes a la llibreta personal. Vam recordar com cal buscar informació a Internet, i és que el fet d’accedir a diferents portals de confiança i contrastar la informació ajuda a donar més valor i credibilitat al resultat final. A més, seguir aquest procés també ajuda a trobar molta més informació en relació al tema: cicle de l’aigua, potabilització, propietats, subministrament... La setmana que ve seguirem el mateix procediment però amb llibres de consulta per tal de complementar tot allò que hem trobat. Quan ho tinguem fet, començarem a treballar-ho a fons. Segur que aprenem tant com amb l’APARELL LOCOMOTOR i les PLANTES! 













També hem pogut pintar els dibuixos que vam fer en cartolina marró sobre l’anatomia de les flors. Us els vam ensenyar la setmana passada només a llapis, però ara ja estan acabats! Els hem acolorit amb pintura i després hem repassat amb retolador negre tots els detalls per tal que quedin la mar de bonics. Els tindrem penjats al passadís perquè els pugui veure tothom! 













Bé, ara sí, famílies, ens acomiadem fins a la propera! Abans, però, us adjuntem les SÚPER ORDRES que el REI CARNESTOLTES ens ha fet arribar avui a la classe. Alguns ens hem endut un bon ensurt, perquè hem sentit un cop fort a la porta mentre treballàvem i s’ha obert de cop. Ha aparegut una bola de paper volant pels aires, i allà estaven: LES ORDRES! Aquí us deixem com hem de venir la setmana vinent: 



QUE PASSEU UN CAP DE SETMANA GENIAL! 


Gregal 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.