03 de març, 2022

ADÉU CARNESTOLTES, HOLA VELLA QUARESMA! 03.03.2022

Benvingudes de nou, estimades famílies! 


Ja ens torneu a tenir per aquí, ben preparats per posar-vos al dia de tot! No us negarem que aquesta setmana hem viscut una mica més alleugerits sabent que ja ha acabat el Carnaval. Ens ha encantat fer els preparatius i treballar les particularitats d’aquesta festa tan divertida, però tota la disfressa, que es llueix només un dia a la rua, implica un munt de feina que ens va tenir MOLT ocupats la setmana passada. Vam decidir fer unes càmeres que cridessin l’atenció de tothom i que fossin l’element central de la nostra proposta, i creiem que vam assolir el repte de llarg! Estem molt satisfets amb el resultat final i considerem que, com a comparsa, el conjunt de tots els fotògrafs i fotògrafes feia molt de goig. Vosaltres què en penseu? Hi esteu d’acord? 


La veritat és que vam gaudir molt de tot el procés i agraïm molt l’ajuda de tots, tant dels mestres com dels alumnes de l’ESO que van venir alguns dies a ajudar-nos amb tots els preparatius. Ara, però, ja ho deixem enrere i donem pas al temps de Quaresma, de què hem parlat força aquesta setmana. Ja vam fer una feina que contraposava les característiques del Carnaval i la Quaresma i n’explicava la lluita entre els seus personatges més característics: el rei i la vella. A hores d’ara ja ha guanyat la vella i toca entrar en unes setmanes de calma, reflexió i implicació a la feina, concretament set. No volem acomiadar el Carnestoltes, però, sense deixar-vos algunes fotografies de l’experiència.  








I ara sí, toca explicar-vos com anem avançant amb el PROJECTE. Com podreu imaginar, no ha quedat tant temps com ens hauria agradat per anar avançant, però sí que tenim l’aventura de l’AIGUA ja força encaminada. Hem definit i estructurat el contingut a treballar i ens hem planificat força, que és MOLT important! Avui el Jordi ens ha repartit un esquema molt genèric que contempla els diferents blocs o àmbits que anirem treballant de l’aigua: propietats, localització, composició molecular, canvis d’estat, cicle natural i integral de l’aigua, potabilització i depuració... La veritat és que tot plegat pinta molt bé. Segur que n’aprenem moltíssim. Per no deixar-nos res, però, al revers del full tots hem escrit les preguntes que més ens inquieten i que ens portaran a investigar encara més per a trobar les respostes. És el famós QUÈ VOLEM SABER. Ha estat bé poder comentar l’estructura general que seguirem amb el projecte per tal d’inspirar-nos a fer preguntes interessants, que n’han sortit! 






Ja sabeu que, generalment, la fase del QUÈ VOLEM SABER és la primera, però nosaltres ara l’hem fet havent investigat ja força sobre el tema i també és un molt bon mètode perquè ajuda a anar més enllà del contingut previst i a profunditzar en molts aspectes que, a més, són sempre fruit del nostre interès.  


La feina prèvia que hem fet aquests dies ha estat completar els nostres apunts a la llibreta personal. Recordeu que us vam explicar a l’entrada anterior que vam buscar informació a Internet, oi? Doncs aquests dies hem complementat tot el que vam recollir amb nova informació extreta dels llibres de consulta que tenim a l’aula. Tot plegat afavoreix les nostres capacitats de comprensió lectora i de discernir i seleccionar entre el contingut rellevant i el que no ho és tant.  







També hem après molt gràcies a un taller que vam fer el dimarts de la setmana passada. Va venir la Maria, una noia que ens va explicar moltes coses sobre l’aigua. Vam parlar d’on podem trobar aigua, dels tipus d’aigua que hi ha, de per què els glaçons o els icebergs suren a l’aigua, de com es neteja quan està contaminada, de com la podem estalviar... Vam estar una hora xerrant amb ella i també ens va demostrar en directe els canvis d’estat de l’aigua. Alhora, també ens va explicar que l’aigua sempre ha estat la mateixa. Tenim la mateixa que hi havia quan existien els dinosaures! Ens va ajudar molt i ens va fer participar de valent!  






Ara sí estimats lectors. Ha estat una entrada més curta que altres vegades però ja us hem posat al dia! Esperem que gaudiu molt d’aquest súper pont que comença! 


Us enviem una ABRAÇADA DE GEGANT! 


Gregal 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.