22 de desembre, 2021

MALGRAT TOT, ABRACEM FORT EL NADAL! 22.12.2021

Benvinguts fidels lectors!


Déu n’hi do quin tancament més inesperat hem hagut de viure, oi? Malauradament, ens ha tocat confinar-nos i això ha fet que no poguéssim acabar moltes cosetes que teníem començades. Tot i els entrebancs, rebrem igualment a casa el nostre àlbum, la postal i un detallat per penjar a l’arbre. Havíem tingut molta calma a l’escola fins ara, així que esperem recuperar-la a la tornada de vacances i que el maleït virus ens deixi respirar una mica més tranquils. 


Pel que fa als nostres avenços de projecte, no cal dir que el tema està una mica aparcat donades les circumstàncies. El reprendrem amb molt de gust al gener, i amb les piles carregades! Només us volem explicar que, el matí del mateix dimarts que ens van confinar, vam poder remenar les eines de l’aplicació MICROBIT, la placa de programació que ja us vam comentar a l’anterior entrada i que ens permetrà regular el reg de les plantes de l’aula. 


Com que el codi de programació és per blocs, molt semblant a l’SCRATCH, i és força intuïtiu, el que vam fer va ser començar a fer proves amb diferents codis. Tot això havent après prèviament el funcionament general de la plataforma. Ens ho vam passar molt bé i ens va agradar perquè l’aplicació compta amb la visualització prèvia de la placa, així que pots veure exactament què apareixeria a la placa física si la connectéssim a l’ordinador i l’aparelléssim amb la programació dissenyada. 








A les estones de Música vam preparar les nadales d'enguany. Cada nou curs els alumnes de Gregal van a cantar a la residència d'avis La Florida, una experiència molt emotiva i enriquidora a nivell personal. Aquest any no ha estat possible, i és per això que vam fer un petit vídeo per enviar-lo als avis. No ens va donar temps a modificar res ni gravar de nou degut al confinament. Us el presentem aquí:



🎼🎺🎸🎷🎹🎻🎵🎺🎸🎷🎹🎻🎵🎼


Ah, per cert! Us recordem que encara tenim temps durant totes aquestes vacances per participar al concurs de fotografia de què ja us vam parlar. És molt fàcil i ràpid. Només cal una bona idea!



Això és tot el que vam tenir temps de fer abans de tancar-nos a casa. Seguirem treballant de valent a la tornada. Ara li donem la paraula al Jordi, que vol dir quatre cosetes:


Estimats nens i nenes de Gregal. M’hauria agradat poder acomiadar-me de vosaltres en persona i fer-vos una forta abraçada desitjant-vos que passeu les millors festes nadalenques que pugueu esperar. No ha pogut ser, i em fa molta ràbia. La pandèmia no ha deixat d’existir i segueix posant entrebancs a la nostra rutina, però això no ens ha de desanimar. Un dels valors o poders que treballem aquest curs és el d’estar disposats al canvi, i, personalment, crec que és NECESSARI entrenar aquesta predisposició i autogestionar la manera d’acollir-la amb ganes. La vida no és un guió de teatre on tot queda ben marcat, sinó que és canvi, moviment, sorpresa... De vegades seran canvis molt positius i ens revitalitzaran ràpidament, però hem d’aprendre a assumir amb intel·ligència els negatius perquè depèn només de nosaltres que ens afectin de forma negativa o positiva. Sovint costa, i aquest és un dels casos, però és important anar-hi incidint.


Us vull felicitar novament per l’actitud oberta i responsable que heu demostrat tenir aquests dies amb les connexions. Sabem que és cansat estar tanta estona davant de la pantalla i que les classes es fan molt menys fluides. Això fa que sigui molt fàcil desconnectar i passar de tot, però no ho heu fet i això demostra maduresa per part vostra. Us animo a resoldre la proposta de DEURES que teniu en paper (dossier) perquè us mantindrà actius durant aquests dies de vacances. Podeu fer-ne una mica cada dia o organitzar-vos com vulgueu, però ja sabeu que és MOLT IMPORTANT treballar concentrats, planificant, revisant i amb bona polidesa i presentació. Heu de demostrar el que valeu, que no és poc!


Ah, per cert, com que no hi éreu, vaig anar a fer cagar el Tió de l'escola pensant molt en vosaltres a veure si cagava regals per tots i ha funcionat!! Deu saber que aquest any és el de la creativitat a l'escola perquè ens ha regalat una tassa on hi podem dibuixar. Quin súper regal!!




Us espero a la tornada amb els braços ben oberts perquè m’expliqueu com heu viscut aquests dies de fred, família i màgia. Espero que els aprofiteu la mar de bé, gaudint al màxim, però amb seny.  A les famílies, vull agrair-vos, com sempre, la paciència i la confiança dedicades a l’escola i a un servidor. Durant el confinament esdeveniu una extensió inqüestionable dels mestres i no és fàcil compaginar-ho tot. Gràcies!


A tots i totes, us desitjo unes MERESCUDES i FELICES FESTES, amb SALUT per sobre de tot!! També de part de tot l'equip! No deixeu que les circumstàncies us impedeixin gaudir del Nadal i demaneu els millors desitjos per al nou any 2022. A veure si els canvis de què parlàvem abans comencen a ser més positius!



UNA ABRAÇADA GEGANT I FINS L’ANY QUE VE!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.